13-01-2010 18:43
Hai meiden,
afgelopen vrijdag had ik mijn eerste positieve zwangerschapstest in mijn handen!! Ik ben er natuurlijk erg blij mee en lees me nu suf over van alles wat met zwanger zijn te maken heeft.
Zo is er een hoop te vinden over wat je wel en niet mag tijdens je zwangerschap. Bijvoorbeeld op het gebied van eten. Nu lees ik dat allemaal zo, maar als ik in de supermarkt sta, slaat de twijfel soms toch toe. Vandaar dat ik dit topic wil openen om met jullie te discussiëren over wat jullie denken dat er wel of niet kan.
Een paar voorbeelden:
- ik lees dat de meeste kazen die je voorverpakt in de supermarkt gewoon kunt eten. Alleen als er rauwe ongepasteuriseerde melk in zit (au lait cru), moet je het niet eten. Maar ik heb voorverpakte Gorgonzola gekocht, waar geen rauwe melk of au lait cru op staat. Er staat wel schimmelcultuur op. Mag ik dit nu wel of niet eten?
- geen voorverpakte gerookte vis (zalm) eten. Geldt dit dan ook voor voorverpakte, diepgevroren zalmfilets?
En een voorbeeld dat niet met eten te maken heeft:
- je mag geen zware dingen tillen. Nu denk ik dat dat nu voor mij nog niet speelt, maar pas later in de zwangerschap. Maar vanaf wanneer niet? En veel belangrijker hoe veel kilo is zwaar??? Ik loop dagelijks op mn werk met een zware schooltas van tussen de 5 en 7 kg. Wordt dit (te) zwaar genoemd? Waar ligt de grens?
Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden en misschien heb je zelf ook wel dingen waar je over twijfelt...
Groetjes,
Mayo
afgelopen vrijdag had ik mijn eerste positieve zwangerschapstest in mijn handen!! Ik ben er natuurlijk erg blij mee en lees me nu suf over van alles wat met zwanger zijn te maken heeft.
Zo is er een hoop te vinden over wat je wel en niet mag tijdens je zwangerschap. Bijvoorbeeld op het gebied van eten. Nu lees ik dat allemaal zo, maar als ik in de supermarkt sta, slaat de twijfel soms toch toe. Vandaar dat ik dit topic wil openen om met jullie te discussiëren over wat jullie denken dat er wel of niet kan.
Een paar voorbeelden:
- ik lees dat de meeste kazen die je voorverpakt in de supermarkt gewoon kunt eten. Alleen als er rauwe ongepasteuriseerde melk in zit (au lait cru), moet je het niet eten. Maar ik heb voorverpakte Gorgonzola gekocht, waar geen rauwe melk of au lait cru op staat. Er staat wel schimmelcultuur op. Mag ik dit nu wel of niet eten?
- geen voorverpakte gerookte vis (zalm) eten. Geldt dit dan ook voor voorverpakte, diepgevroren zalmfilets?
En een voorbeeld dat niet met eten te maken heeft:
- je mag geen zware dingen tillen. Nu denk ik dat dat nu voor mij nog niet speelt, maar pas later in de zwangerschap. Maar vanaf wanneer niet? En veel belangrijker hoe veel kilo is zwaar??? Ik loop dagelijks op mn werk met een zware schooltas van tussen de 5 en 7 kg. Wordt dit (te) zwaar genoemd? Waar ligt de grens?
Ik ben heel benieuwd wat jullie hiervan vinden en misschien heb je zelf ook wel dingen waar je over twijfelt...
Groetjes,
Mayo