(half om half) yoghurt en mayo, (verse) peterselie, peper en heel veel teentjes knofloof
Vaak maak ik een desertbakje vol en daar doe ik iets van 6 tenen in. Echt goed scherp, proef je nog dagen haha maar ik ben echt dol op knoflook :mrgreen:
11peet11 schreef:broccoliquiche (uit blue band receptenboek)
t
dat klinkt lekker!! heb je een receptje?
Ja hoor! Ik schrijf het officiele gerecht wel op, en dan mijn aanpassingen tussen haakjes!
8 plakjes diepvriesbladerdeeg (ik doe zelf 4 plakjes diepvries hartige taart deeg)
ca 400 gr broccoliroosjes
100 gr magere spekreepjes (ik doe ook wel eens ipv spekreepjes een blikje knakworstjes: minder zout)
2 lente uitjes (vergeet ik altijd :oops: maar mis het niet in het recept)
50 gr geraspte kaas
4 eieren
200 ml blue band finesse voor koken
nootmuskaat / peper / evt. zout
quichevorm 26/28 cm doorsnede
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bladerdeeg laten ontdooien
Broccoli 4 min. koken en daarna afspoelen met koud water
Spekreepjes bakken (knakworst hoef je alleen uit te laten lekken)
Eieren / BB Finesse en de kruiden door elkaar heen mengen
Vorm met bladerdeeg bekleden (eerst invetten!), dan broccoli, lenteuitjes en spekjes er indoen.
Helft kaas erover heen strooien, eier mix erover heen en daarna de rest van de kaas erover en 30 minuten laten bakken.
11peet11 schreef:broccoliquiche (uit blue band receptenboek)
t
dat klinkt lekker!! heb je een receptje?
Ja hoor! Ik schrijf het officiele gerecht wel op, en dan mijn aanpassingen tussen haakjes!
8 plakjes diepvriesbladerdeeg (ik doe zelf 4 plakjes diepvries hartige taart deeg)
ca 400 gr broccoliroosjes
100 gr magere spekreepjes (ik doe ook wel eens ipv spekreepjes een blikje knakworstjes: minder zout)
2 lente uitjes (vergeet ik altijd :oops: maar mis het niet in het recept)
50 gr geraspte kaas
4 eieren
200 ml blue band finesse voor koken
nootmuskaat / peper / evt. zout
quichevorm 26/28 cm doorsnede
Oven voorverwarmen op 200 graden.
Bladerdeeg laten ontdooien
Broccoli 4 min. koken en daarna afspoelen met koud water
Spekreepjes bakken (knakworst hoef je alleen uit te laten lekken)
Eieren / BB Finesse en de kruiden door elkaar heen mengen
Vorm met bladerdeeg bekleden (eerst invetten!), dan broccoli, lenteuitjes en spekjes er indoen.
Helft kaas erover heen strooien, eier mix erover heen en daarna de rest van de kaas erover en 30 minuten laten bakken.
mie/vis/groente roerbakschotel. Nieuw van de visboer, ze hebben er de 1e prijs mee gewonnen bij de visspecialist wedstrijd afgelopen maandag.
Ik ben benieuwd, mjam
Wat gaan we vandaag allemaal eten???? Ik heb nog inspiratie nodig!!! Dacht vanmorgen vroeg eerst aan hutspot, maar daar is het een veel te mooie dag voor. M'n man vind dat nl echte winterkost....
Dus: anyone?
WIj hebben vanavond broodje shoarma gegeten.
Morgen hutspot en overmorgen spagetti. Zondag bij mijn schoonouders, dus dan ben ik weer voor het hele weekend klaar!
11peet11 schreef:Wat gaan we vandaag allemaal eten???? Ik heb nog inspiratie nodig!!! Dacht vanmorgen vroeg eerst aan hutspot, maar daar is het een veel te mooie dag voor. M'n man vind dat nl echte winterkost....
Dus: anyone?
Dat eten wij morgen bij oma met hachee Oooow heerlijk kan ik wel altijd eten geloof ik haha, en vandaag ga ik stoofpeertjes bij ma eten ook lekker!!
Hier word het vanavond heerlijk chinees mjam mjam!
Dit omdat manlief ziek (oftewel niet echt ziek) maar enorme pijn in zijn rug heeft (namelijk ´´spit´´ heeft), en dit sinds gisteren erger geworden is . Maar sinds vandaag gaat het al wel weer ietsje beterder. Dus voor vanavond ff lekker iets makkelijks wat betreft het eten
Wij gaan lekker ongezond iets kleins happen, namelijk
een broodje kroket :d Vanaaf krijgen we bezoek dus
daarvoor heb ik ook allerlei lekkere dingen in huis, en
is zonde als we daar veel weg van moeten gooien
11peet11 oeoeoeo sorry lees net pas dat je een recept wilde van die lasagne...sorry!
hier komt het:
450 gr diepvries spinazie
lasagnebladen
zakje geraspte kaas
een ingevette ovenschaal
bakje fijne champignons
2 teentjes knoflook
een ui gesnipperd
zakje witte saus van knorr
spinazie ontdooien in pannetje op heel laag vuur
oven voorverwarmen op 200 graden
in een bakpan scheutje olijfolie en ui en knoflook bakken
champignons meebakken
ondertussen saus maken zoals op verpakking beschreven
spinazie ff meebakken en door het mengsel roeren.
laagje spinaziemengsel in overnschaal
laagje lasagnebladen
laagje spinazie mengsel
laagje lasagnebladen ( tot alles op is) eindig
wel met de spinazie.
gooi de saus over alles heen, gelijkmatig
gooi geraspte kaas erover
en ongeveer 30 minuten in de oven
en klaaaaar
Monalisa schreef:11peet11 oeoeoeo sorry lees net pas dat je een recept wilde van die lasagne...sorry!
hier komt het:
450 gr diepvries spinazie
lasagnebladen
zakje geraspte kaas
een ingevette ovenschaal
bakje fijne champignons
2 teentjes knoflook
een ui gesnipperd
zakje witte saus van knorr
spinazie ontdooien in pannetje op heel laag vuur
oven voorverwarmen op 200 graden
in een bakpan scheutje olijfolie en ui en knoflook bakken
champignons meebakken
ondertussen saus maken zoals op verpakking beschreven
spinazie ff meebakken en door het mengsel roeren.
laagje spinaziemengsel in overnschaal
laagje lasagnebladen
laagje spinazie mengsel
laagje lasagnebladen ( tot alles op is) eindig
wel met de spinazie.
gooi de saus over alles heen, gelijkmatig
gooi geraspte kaas erover
en ongeveer 30 minuten in de oven
en klaaaaar
Lekker stukje zalm met een italiaanse salade (ui, tomaat, pijnboompitten en feta stukjes en een dressing van olijfolie, pesto, honing, mosterd en zeezout en peper, afgemaakt met oude kaas)