09-05-2011 11:59
Ik gebruik altijd rundergehakt, ongekruid.
Bij 500 gram gehakt gooi ik 1 ei, daarnaast zout en peper en verschillende kruiden. ( kerrie, paprikapoeder, gehaktkruiden) Ik snij een ui fijn en die doe ik erdoor.
Dan lekkere ballen draaien, even door de paneermeel met kruiden ( ja dat is te koop bij de appie heijn) rollen en dan goed bruin bakken.
Als ze lekker bruin gebakken zijn doe ik een kopje water erbij, aan de kook brengen en dan op een heel zacht pitje 30 minuten laten doorstomen.
De laatste 10 minuten doe ik de jus erbij, vaak doe ik dat makkelijk met zo'n potje van maggi...paar lepels door het vocht en je hebt jus.
Klaar!
Bij 500 gram gehakt gooi ik 1 ei, daarnaast zout en peper en verschillende kruiden. ( kerrie, paprikapoeder, gehaktkruiden) Ik snij een ui fijn en die doe ik erdoor.
Dan lekkere ballen draaien, even door de paneermeel met kruiden ( ja dat is te koop bij de appie heijn) rollen en dan goed bruin bakken.
Als ze lekker bruin gebakken zijn doe ik een kopje water erbij, aan de kook brengen en dan op een heel zacht pitje 30 minuten laten doorstomen.
De laatste 10 minuten doe ik de jus erbij, vaak doe ik dat makkelijk met zo'n potje van maggi...paar lepels door het vocht en je hebt jus.
Klaar!