07-03-2011 13:58
gisteren hebben we shoarma gegeten, voor vandaag of morgen heb ik spruiten, vleesje, aardappels en een vis/mie gerechtje.
Op dat laatste zijn we allebei echt gek, maar is een beetje een lichte zomermaaltijd.
Je neemt sla (ik neem altijd een zakje ijsbergsla) op een (diep) bord, flinke bodem sla. Dan versnipper je gerookte zalm, dat gooi je op de sla, garnaaltjes erdoorheen, een beetje alfalfa, dan een klein scheutje sesamolie erop, een beetje ketjap (ik neem asin) erover,klein beetje citroensap, dat hussel je door elkaar met een beetje peper (evt zout maar het is al zout genoeg) en op het mengel leg je 1 gekookt mie nestje. Als finishing touch nog een plukje alfalfa daarop en voila, een heerlijk, gezond en nog best mager maaltijdje!
Heel snel klaar omdat je alleen de mie hoeft te koken en de zalm hoeft te snijden.
Op dat laatste zijn we allebei echt gek, maar is een beetje een lichte zomermaaltijd.
Je neemt sla (ik neem altijd een zakje ijsbergsla) op een (diep) bord, flinke bodem sla. Dan versnipper je gerookte zalm, dat gooi je op de sla, garnaaltjes erdoorheen, een beetje alfalfa, dan een klein scheutje sesamolie erop, een beetje ketjap (ik neem asin) erover,klein beetje citroensap, dat hussel je door elkaar met een beetje peper (evt zout maar het is al zout genoeg) en op het mengel leg je 1 gekookt mie nestje. Als finishing touch nog een plukje alfalfa daarop en voila, een heerlijk, gezond en nog best mager maaltijdje!
Heel snel klaar omdat je alleen de mie hoeft te koken en de zalm hoeft te snijden.