vandaag weet ik het nog niet.
Gister patatjes gegeten. Had geen trek in bami. Het wel gemaakt maar staat nu in de vriezer voor als ik geen zin heb om te koken
Vooraf: italiaanse tomatensoep met tortellini en daarbij stokbroodje met brie en italiaanse kruiden uit de overn
Hoofd: lasagne met een eigen twist
Na: warme wafels met roomijs en witte chocolade saus!
Spruitjes roerbak (voorgekookte spruitjes wokken met krieltjes, champigons en hamblokjes, beetje kruiden erbij en smullen maar!)
Lief lust de roerbak niet maar wel spruitjes dus die krijgt ze met kaassaus, een cordon blue en krieltjes
(voor het toetje heb ik zelfgemaakte stoofpeertjes opstaan.. jammie)
Hier gebakken aardappeltjes, hamburger en blikje erwtjes/worteltjes... Ben alleen dus lekker simpel...
Voor toe heb ik een heerlijke bak banaan-royale huis die ik denk toch wel even op ga smullen strakjes!
Dan woon jij vast in het Noorden Mama2be.. Herken namelijk de naam van een supermarkt! Jammer dat het toetje is mislukt, maar als het maar gezellig was dat is veel belangrijker..
Wij eten vanavond krieltjes met wokgroente en kip met een roerbaksaus..
de grote M, hmmmmmmmmM!
klinkt ook erg aanlokkelijk, we wilden gisteren naar de friettent, maar het is de chinees geworden, met veel groenten en alles vegetarisch, dus ook niet echt slecht....Van de andere kant, ik heb chocolade in huis en het valt niet mee om daarvanaf te blijven (als je begrijpt wat ik bedoel haha)
Hahaha, herkenbaar! Daarom hebben wij zo weinig mogelijk chocolade of iets in huis, kan het nooit bij 1 stukje houden.. Maar dan heb je gister nog best gezond gegeten hoor!
En de tortellini is inderdaad zelf gemaakt, wel rot werk maar het is zo lekker..
Ik doe het eigenlijk uit mn hoofd, meestal maakt mn vriend het deeg en dat maak je dan plat.. Steek je rondjes uit en dan doe je mozzarella met tomaat erop en leg je een rondje bovenop en dat druk je aan! Vrij simpel! Hoop dat je er wijs uit kunt worden want het is per toeval ontstaan hahaha..
Hebben de mozzarella wat kleiner gemaakt, je kunt het ook wel een beetje verkruimelen.. En de tomaat klein en dat door elkaar heen mengen en dan kun je zo'n schepje van het mengsel op zo'n plakje deeg leggen en dan doe je daar weer een plakje deeg overheen! Op de randjes even eigeel zodat het blijft plakken en dan goed aandrukken, kan eventueel ook met een vork.. Qua kooktijd is het afhankelijk van de grote, dus dan zou je even moeten kijken meestal is het zo'n 8/10 minuten..
- Kau Pat: gebakken rijst
- Pad Thai: glasnoodle gerechtje met oa. tauge en pinda's
- Rode curry: met lekker lamsvlees en aardappelen. Uiteraard gemaakt met zelfgemaakte rode curry
Hier preischotel... Ga het nu vast maken omdat ik pas laat thuis ben van werken en dan geen zin meer heb om te koken.
Hoef ik het straks alleen nog even in de oven op te warmen